“Copy schmopy”

Holy fuck, plots staan we 3 weken verder en vraag ik me af hoe ik mijn blog ben vergeten.

Die 3 weken zijn gevlogen, terwijl ik eigenlijk de hele tijd op hetzelfde project werk, op een dagje splash page ontwikkelen na. Momenteel ben ik volop bezig met de ontwikkeling van de full site voor Cera City Festival, die begin mei moet opgeleverd worden. Bijzonder leerrijk, soms enorm slopend, maar zeer bevredigend om je ‘kindje’ beetje bij beetje groot te zien worden.

Een aantal inzichten die ik de afgelopen week heb verworven:

Copy schmopy

Hoe hard ook rekening wordt gehouden met copy in het design, er zijn altijd situaties waar de copy plots je hele ideale wereldje doet instorten:

  • Een titel die plots een zeer lang woord bevat, iets waar CSS het nog altijd moeilijk mee heeft om op de juiste plaats af te breken.
  • Titels die veel langer uitvallen dan het oorspronkelijke design had begroot
  • Introteksten die langer zijn dan gedacht

De praktijk zorgt er toch altijd weer voor dat het design links en rechts moet aangepast worden.

 

Freelance schmeelance

Het is echt geen evidentie om full-time werk, een weekendwerk – want hey, stage is gratisssss! –, genoeg sociaal contact en een relatie te combineren met freelancewerk. Vroeger waren er springuren, dagen zonder les en dergelijke heerlijkheid om te werken voor projecten, nu ben ik al blij als ik een half uurtje vind om mijn blog up to date te houden.

BEM schmEM

Fak ja! Met één selector alle elementen van dat type aanpassen! Fak nee! Een die selector bleek toch niet specifiek genoeg, dus die ene knop is nu helemaal om zeep!
BEM is een zeer handig om je css een beetje proper te houden, maar wee je gebeente als je niet specifiek genoeg selecteert. Het heeft me al veel uren zoeken in mijn css bespaard, maar ook wel wat uren oplapwerk opgeleverd. Op termijn ga ik hiermee kunnen toveren. Watch me!

Maak tijd voor monkey business

Telkens als ik me even te hard aan het opwinden was over een moeilijk stukje development, kon ik de afgelopen weken mijn toevlucht doen tot een klein ontspanningsprojectje. Op die manier toch altijd ontspannen naar huis op het einde van de dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *