“Wie knutselt hier graag?”

Over oude code tegenkomen en knutselen.

Het was een echte Drupal week bij Minsky. Het project van de horecazaak (voorlopig) afgewerkt, een oud project moeten aanpassen en een nieuw project opgestart.

Maandag

Maandag heb ik vooral besteed aan het afwerken van de Drupal site van de horecazaak. De animaties wat gefinetuned en Drupal functionaliteit ingebouwd. Nu is het wachten op de definitieve menukaart, waar misschien wel wat problemen met responsiveness kunnen opduiken. Afwachten!

Dinsdag

Dinsdag moest ik even terug naar mijn allereerste project van mijn stage: De Zomer is Van Mechelen. Lekker cliché om te zeggen, maar als je de code van toen zou vergelijken met de code die ik nu schrijf, zie je toch wel een ferme vooruitgang.
Ik was eerlijk gezegd zo beschaamd hierover, dat ik alles herschreven heb op de juiste manier. Geen dirty fixes meer!

Ook op de planning die dag: de opstart van mijn eerste full Drupal site voor Cera City Festival, waar ik al een landingspagina voor maakte. Ik heb de rest van mijn dag besteed aan het bestuderen van het design. Het in kaart brengen van de verschillende lettertypes, kleuren, terugkerende elementen, … Met een goede voorbereiding voorkom je vaak dubbel werk.

Woensdag

Woensdag zijn Nico en Matthias samen met mij eens door mijn opgeleverde code gegaan om te bekijken waar er nog verbeterpunten zijn. Na die code review ben ik met veel enthousiasme aan mijn Drupalsite begonnen. Eerst op de planning: Een variabele header die op de frontpagina bijna de hele viewport inneemt en op andere pagina’s eerder minimaal is.

Donderdag

Teambuilding met Designosource!

Vrijdag

Vrijdag heb ik verder gewerkt aan de hoofdpagina van Cera City Festival. Het is soms wat wennen aan de code die Drupal produceert, maar met de nodige creativiteit valt dat allemaal wel te regelen. De voorpagina begint stilaan te lijken op het design, een zeer bevredigend gevoel om het weekend mee aan te vangen!


Kleine update van het scorebord:

Told you, ik ga winnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *