“Hoor ik daar iemand klagen?”

Deze week zijn we er bij Minsky op gekomen om streepjes te trekken als er iemand overdreven hard klaagde. It’s a dirty game, maar ik ga winnen.

Maandag

Maandag ben ik begonnen aan een project dat eigenlijk mijn hele week heeft ingepalmd:
De horecazaak waar ik het vorige week al over had, keurde mijn design goed en dus was het tijd om te bouwen. Het wordt een Drupal site!

Het plan is om alles eerst in HTML en CSS te bouwen om nadien met Drupal de content erin te verwerken. Ergens op de pagina komt een dynamische fotogalerij, waarvoor we Owl Carousel gingen. De documentatie hiervoor vind ik op sommige vlakken zeer vaag, dus dat leverde initiëel de nodige strubbelingen met zich mee. (Toegegeven, hier is een groot deel van mijn klaagstreepjes uit voortgekomen…)

Dinsdag en woensdag

Omdat het een onepager is, gaat er extra veel aandacht naar om elk element van de pagina perfect te krijgen. Dinsdag en woensdag draaide dus vooral om alle details goed te krijgen. Ik heb het al eens vermeld, maar het blijkt weer enorm belangrijk: consistentie! Marges die overal gelijk zijn, lijndiktes, fontkeuze, fontgrootte, illustraties die tot in de kleinste details terugkomen, …
Het menu wordt iets dat de opdrachtgever zelf kan samenstellen en aanpassen, dus hier was het wat zoeken om dit efficiënt op te lossen. Zeker de variabele lengte van menu-items zorgde voor wat gepruts om het lijntje tussen de naam en de prijs deftig te krijgen. Thank god for flexbox.

Vrijdag

Vrijdag draaide vooral om responsiveness en animaties. Hover states, inview animaties, het logo dat zichzelf tekent als de pagina laadt, … Ik ben all the way aan het gaan!
Vrijdag heb ik ook even samengezeten met Matthias bij wijze van tussentijdse evaluatie. Blijkt dat ze even tevreden zijn van mij als ik van hen! Met dat goed gevoel heb ik de front-end van de website afgewerkt, zodat volgende week de Drupalfunctionaliteit kan ingebouwd worden. Spannend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *