“Ik word nog full-time designer”

Een nieuwe week bij Minsky, een nieuw design. Ik merk dat ik het echt wel leuk begin te vinden en de koudwatervrees tegenover designen week na week afneemt. Sketch for the win!

 

Maandag

Ik begon de week met nog aanpassingen aan de pagina van OP.RECHT.MECHELEN. Gouwe ouwe Internet Explorer had nog een verrassing voor mij om de week te beginnen. Flexbox werkte niet helemaal zoals verwacht. We hadden ook een PDF voorzien als download, dus copy aanpassingen moesten ook via mij gebeuren.
Ik heb nog een extra pagina ontworpen voor het gewaagde ontwerp waar ik vorige week al over sprak. BOOST was helemaal mee met de richting die we voor ogen hadden en wilde nog graag een voorstel voor de contactpagina.

Dinsdag Designdag

Dinsdag draaide om het design van een onepager voor een horecazaak die binnenkort in Leuven open gaat. De voorzet was een heerlijk illustratief logo met veel kleine elementjes die uiteindelijk overal in de pagina terug konden komen.
De eerste aanzet lag er tegen de middag. Na een frisse neus en een uitgebreide feedbacksessie vloog ik er in de namiddag weer in voor een tweede versie. Consistentie in lijndiktes, fontkeuze voor de menukaart, meer visuele elementen om het geheel minder ‘koel’ te maken, …
Op het einde van de dag lag de definitieve structuur op tafel.

Woensdag

Woensdag heb ik het design van dinsdag afgerond na een finaal feedbackmoment. Wonderbaarlijk wat bijvoorbeeld een kleine textuur kan doen met een anders zeer weinigzeggende achtergrondkleur.
Volgende opdracht: Een social feed voor Lokale Helden. Ik had al ervaring met de Twitter API met mijn twitterbot van vorig jaar, dus ik ging ervan uit dat Instagram ook wel iets gelijkaardig ging zijn.

Belangrijkste les hier: Ga altijd op zoek naar recente bronnen. Instagram heeft zijn API in juni 2016 aangepast, waardoor het voor individuele ontwikkelaars extreem moeilijk is geworden om toegang te krijgen zonder een zeer gegronde reden. (Analytics/Insights krijgen voorrang, mooi vormgegeven feeds worden blijkbaar amper toegestaan).

Ik ben dus een uur kwijtgespeeld aan een artikel van voor die bewuste overgang, toen het allemaal nog peace of cake was. We zijn uiteindelijk voor een betalende applicatie moeten gaan. Deze zoekt alle info op voor ons, zodat wij ons kunnen focussen op het uitzicht van de timeline. Het enige nadeel: De informatie wordt geïnjecteerd in de pagina, dus het was even zoeken hoe de informatie gestructureerd werd en hoe ik dit kon stylen.

Vrijdag

Vrijdag heb ik me toegespitst op het afwerken van het ontwerp van de Social Feed. Ondertussen kwam ook een groen licht op het ontwerp voor onepager van de horecazaak waar ik begin deze week op gewerkt had. Happy friday!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *