“Doe die wireframes maar in Sketch.”

Clouseau bestaat 30 jaar

Mijn eerste ontmoeting met Sketch (hallo!) en over onze landingspagina voor één van de bekendste pop bands van België: Clouseau.

Landingspagina voor CLOUSEAU30

Maandag – Hallo Clouseau!

Maandag draaide vooral rond de landingspagina voor Clouseau30, een pagina die dinsdagochtend om 10u aangekondigd moest worden. De grootste uitdaging hier was de tijdlijn met de bolletjes per concertdatum.
::after pseudo-elementen waren de reddende engelen hier, iets dat ik eigenlijk pas vorige week heb leren gebruiken. Ook vrij nieuw voor mij: Elementen door een kleine animatie in beeld laten komen. Het resultaat is een leuke landingspagina geworden waar ik toch weer een aantal interessante dingen door geleerd heb. Check it out!

Die nieuwe inzichten heb ik dan weer toegepast op die andere landingspagina waar ik vorige week al over sprak. (Mondje toe, sorry!)

 

Dinsdag – Hallo Sketch!

Dinsdag ben ik begonnen aan wireframes voor een klant waar we al een landingspagina voor hadden gemaakt. Mijn eerste opdracht in Sketch, een grafisch programma waar ik tot op heden nog niet zo veel ervaring in had, dus dat ging niet altijd even vlot.
Wireframes dienen vooral om de structuur van de site en de volgorde van je content al eens ruig uit te tekenen, zonder al te hard na te denken over design. Het was dan ook een hele uitdaging om mijn kleurgebruik onder controle te houden ?.

 

Woensdag – Hallo nieuwe klant!

Woensdag heb ik de wireframes verder afgewerkt en klaargezet in webpagina’s. Handig voor de klant, zodat hij kan zien hoe zo’n ontwerp er uitziet in een webpagina, maar ook voor mezelf. Het is pas in zo’n webpagina dat je een deftig idee krijgt of je design wel werkt.
Eens die eerste versie rond was, werd ik gebrieft over BOOST. Ook hiervoor mocht ik beginnen aan de wireframes! Wederom een heel mooi project met veel mogelijkheden, maar wederom mondje toe tot de lancering.
EDIT: De site van BOOST staat ondertussen online!

 

Donderdag – Hallo Designo!

Donderdag was weer Designosourcedag, dus al mijn projecten werden een dag on hold gezet.

 

Vrijdag – Hallo weekend!

Vrijdag draaide helemaal rond het finaliseren van de wireframes voor de nieuwe klant. Terwijl het woensdag nog worstelen was, ben ik nu helemaal verknocht aan Sketch. Turbo, turbo! Maandag bekijken, spannend!

Comments

  1. Pingback: "Consistentie motherfucker, do you speak it?" - Diederik Craps - Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *