“Is het al maandag?”

Vrijdagmiddag. Matthias vraagt of ik even wil poseren met de net gelanceerde pagina voor De Zomer is Van Mechelen. Mijn eerste project bij Minsky staat online en ik kan niet wachten tot het maandag is.

 

Mijn eerste week bij Minsky

Maandag

Heerlijke week achter de rug, ik kon niet beter beginnen denk ik. Na een korte introductie in de tools en workflow van Minsky, werd ik maandag meteen voor de leeuwen gegooid. Of ik kon beginnen met een pagina voor De Zomer is Van Mechelen, theming in Drupal? Deadline: woensdag. Slik. Voor ik het goed en wel besefte was de dag om en ging ik naar huis met een zeer ruige versie van wat nu online staat.

Dinsdag

Front-End design is enorm veel itereren, trial and error. Kleuren proberen. Logo’s vergroten, verkleinen. Samen rond het scherm staan. Wijzigingen aanbrengen. Wandelingetjes doen terwijl mijn hoofd aan 200 ideeën per minuut op mijn gemoed inbeukt. De nacht bracht rust en dinsdagochtend vond ik de invalshoek die ik nodig had. Tegen de avond was ik klaar met de desktopversie, die eigenlijk al prima werkte voor tablets. Dus reste er mij nog enkel de layout voor mobiele toestellen en ik kon mooi op tijd opleveren.

Woensdag

Woensdagmiddag werd de site opgeleverd en kregen we nog enkele feedbackpuntjes van de klant. Veel tijd om te genieten van het zalige gevoel van een site opleveren was er niet, want er stond al een volgend project klaar. Een splash page, deze keer niet in Drupal. De afspraak geldt: Pas communiceren over het geleverde werk als het project online staat, dus ik kan voorlopig alleen zeggen dat het een kei vet design is.

Donderdag

Ik vond het dan ook ergens een beetje spijtig dat donderdag gereserveerd is voor Designosource, want ik amuseerde me rot met het maken van die pagina. Ik wou er gelijk weer in vliegen de volgende dag! Het was wel een fijn weerzien met de rest. Leuk om terug in het Designosource sfeertje te zitten en verslag te doen van de eerste dagen stage.

Vrijdag

Vrijdag heb ik verder gewerkt aan de splashpagina. ‘s Middags werd de pagina die ik woensdag opleverde gelanceerd met een persconferentie. Achteraf kreeg ik nog complimentjes van de klant doorgestuurd, dus ik zweefde op een wolk richting weekend.

Je ziet mij, zielsgelukkig op mijn stageplaats. Je ziet mijn bureau, waar ik al een week mag vertoeven. Je ziet achter mij een honorable mention van Awwwards voor de site van Play & Produce, waar ik het in mijn vorige blogpost al over had.
Je ziet op mijn scherm mijn eerste project als front-end stagiair bij Minsky, ga gerust zelf eens kijken.
Je ziet niet hoe dat flesje water een kwartier later vervangen werd door een vrijdagpintje.

Is het al maandag?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *