“Een Drupal stage? Ge zijt zot, jong!”

Spannend, spannend, spannend! Volgende week ga ik aan de slag bij het Leuvense web agency Minsky met een stage Drupal Development. De start van iets groots, iets nieuws, het ideale moment om even verwachtingen en doelen neer te pennen.

Waarom Minsky? Waarom Drupal?

Flashback naar pakweg begin oktober in het verschikkelijke jaar 2016. Poppunt zet de site voor Play & Produce (de hoogmis voor DJ’s en liefhebbers van synths en drumcomputers) online. Jaw, meet floor. De website was van de hand van Minsky. Heerlijk design van Uncompressed, trouwens.

Ik check de website ook eens op mijn smartphone, begin ondertussen in de code op zoek naar clues van welke technologieën er gebruikt zijn enzovoort, … Node? Views? Viewtype? Block? DRUPAL?
I know, I know, je kan met de juiste inzet en verbeelding alles maken met elke technologie, maar het verbaasde me toch een beetje. Eerdere ervaringen met Drupal lieten me met een wrange nasmaak achter, dus ik was toch wel zwaar onder de indruk van wat er blijkbaar dan toch allemaal kon met Drupal.

drupal leercurve
De steile leercurve van Drupal in een grafiekje…

Er wordt vaak gelachen met Drupal en ik ben vaak gewaarschuwd over de ongelooflijk steile leercurve. Ik heb er vanuit mijn opleiding Interactive Multimedia Design al een mooie intro toe gekregen en -jawel- het was moeilijk. Maar ik ben van mening dat ik er gewoon voor moet gaan. Mezelf keihard pijn doen, meermaals tegen de muur lopen om er dan op een dag gewoon door te vlammen. Daarom ging ik aankloppen bij Minsky voor mijn stage. Zij zijn door die muur gegaan en maken nu kick-ass websites op Drupal.

Nu zijn we hier, ik heb mijn stage vastgekregen bij Minksy en nu is het aan mij om een kleine sneak peak achter de schermen te krijgen! Ik heb 2 notitieboekjes gekocht om al mijn notities, to-dos en bedenkingen in neer te pennen. Enorm veel gigabytes op mijn laptop vrijgemaakt. Slaapritme weer helemaal onder controle gekregen. Ready as can be!

Verwachtingen

Oh boy, ik ga vloeken die eerste weken. Ik ga mijn stagebegeleider meermaals per dag overvallen met vragen. Wel hoop ik eindelijk Drupal beetje bij beetje door te krijgen. Een inzicht te krijgen hoe het er bij de grote jongens aan toe gaat. Ervaringen opdoen op gebied van samenwerken, die ik op mijn beurt kan delen met Designosource.
Maar vooral: Ik hoop dat het een fijne ervaring wordt. Ik heb er alvast zin in!

 

 

 

Comments

  1. Pingback: 14 eye-openers van mijn stage - Diederik Craps - Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *